RELATIETHERAPIE

Haal het meeste uit je leven

Ik werk met de Emotionally Focused Therapy (EFT). Emoties zijn daarbij het uitgangspunt. In de eerste gesprekken maken we een analyse van hoe jullie je relatie vormgeven. Daarbij kijken we zowel naar de positieve drijfveren als naar de patronen, die als meer negatief beleefd worden De interactiepatronen die steeds leiden tot conflicten of verwijdering. Vaak gaat het om behoeften en verlangens die moeilijk uit te spreken zijn naar elkaar terwijl zij zo belangrijk zijn voor een fijne relatie. In de sessies wordt er geoefend met nieuwe interacties die constructief en verbindend zijn. Hierdoor kan er door beide partners met bewustzijn gekozen worden voor het switchen van een destructief naar een constructieve vorm van communicatie

Als relatietherapeut vind ik het samen zoeken naar het patroon dat maakt dat de liefde en verbondenheid steeds ondergesneeuwd raken heel verhelderend.

Met dat inzicht kan de volgende stap gezet worden om te komen tot  het uitspreken van verlangens en behoeften. Doordat partners dit risico nemen en weer hun kwetsbaarheid tonen vindt er een herwaarderen van de ander plaats en een verzachting in het contact.  


Als een van de partners psychische problemen en of verslavingsproblemen heeft is het ook mogelijk om je aan te melden. Ik heb ruime ervaring in de geestelijke gezondheidszorg waardoor we in de startfase een inschatting kunnen maken wat haalbare doelen zijn. 

 

©2020 Relatie en Gezinstherapie Kavanka